Secret Adventures – Lost Place Geocache

We zijn gek op lost places met veel favo’s maar zoals het met echte populaire caches vaak gaat, je staat lang op een wachtlijst en dan blijkt plotseling dat de cache beschadigd of verdwenen is.

Zo ook met deze want vorige zomer stond dit avontuur op de planning maar na 1,5 jaar wachttijd werd de locatie voor de lange tijd disabled en hebben we ons erbij neergelegd dat dit voor altijd een verlanglijst item zou blijven. Toen er afgelopen september een geweldig bericht kwam: de cache was gered  en zou vanaf oktober weer van start gaan. En hoe onwijs blij we waren dat de CO’s alle gemiste afspraken alsnog een mogelijkheid boden om een nieuwe tijd naar keuze in te plannen en zo is het gegaan.

De winter is voorbij maar ondanks dat het voorjaar is, was het nog best fris. Gelukkig hadden we ons goed voorbereid en waren we van alles en nog wat voorzien, helemaal klaar voor een fantastisch avontuur. Op de locatie moeten we eerst een stukje lopen van de parkeerplaats naar de plek, maar de route geeft meteen duidelijkheid over hoe wij dit object moeten benaderen. Eerst moeten we een klein stukje verder lopen en we denken al dat dit dan toch niet de locatie zal zijn maar dan vinden we een sleutel met een projectie waarop we de locatie van het gebouw zien waar we aan voorbij waren gelopen. Wow, das gaaf.

Achter het gebouw vinden we ook meteen een luik met een slot waar de gevonden sleutel op past en deze leidt naar een schacht in de grond met een spijlenladder in de muur. De hoofdlampjes gaan op en de grote beer daalt als eerste af in wat een soort stookhok  lijkt te zijn. Zoals bij de meeste lost places is er geen gas, water of elektra aanwezig en alles is dus koud en donker, en vooral ook verlaten en oud. Er staat een oude stookketel uit de jaren 70 en een stalen deur, die naar een volgende ruimte leidt, is afgesloten met een groot cijferslot.

De eerste puzzel is een eenvoudige, 4 nummers vinden uit een document op de deur. Ja, dat kunnen we wel en al snel hebben we de stalen deur open en kunnen we de kelder van het gebouw betreden. Het luik wordt voor de zekerheid van binnenuit even afgesloten en dan gaan we verder naar wat en soort washok lijkt te zijn want er hangt was te drogen. Die was is ook meteen onderdeel van puzzel 2 en nadat we de kleuren in de code hebben omgezet en ingevuld op het meegenomen antwoorden blad, gaat het op zoek naar een soort sprekend dagboek dat ons door de rest van de puzzels moet leiden.

De deur naar boven toe is afgesloten maar via de schacht van de goederenlift kan mamma beer omhoog klimmen om van de andere kant de deur open te maken en ons toegang te verschaffen tot het huis. Daar volgen we de aanwijzingen van het dagboek en we beginnen één voor één de puzzels op te lossen die we daar vinden. Een recept in de keuken, bloemen op de wc, een beer in de gangkast en memory op de slaapkamer. Overal moeten we goed opletten en nadenken welke logica hier van toepassing is en telkens komt er een woord als oplossing dat we moeten invullen op ons antwoordblad.

Al puzzelend komen we door het hele gebouw en overal hangt de sfeer van verlaten en lang geleden. De spinnenwebben hangen voor de ramen, en hier en daar hangt behang naar beneden waardoor het geheel een spookachtig gevoel geeft. Toch is het huis volledig ingericht want er staan tafels, stoelen en de kasten in de kamer lijken nog net zo te staan alsof de bewoners net gisteren weg zijn gegaan. Alleen de puzzels verstoren het geheel een beetje, maar dat maakt het ook weer spannend. Het dagboek zorgt hier voor de balans want met een meisjesstem die deel uit maakt van het verhaal, vertelt het dagboek keer op keer over de belevenissen en welke dingen daardoor zouden gebeuren en het past in de sfeer tot kippenvel aan toe.

Als we bijna bij de finale zijn, komen ook de meubels zelf aan bod want de makers hebben een paar vernuftige handigheidjes in het huis gebouwd waardoor je eerst op zoek moet gaan naar een geheime la waarna je een geheime doorgang moet zoeken en in de kamerkast moet kruipen. Daardoorheen lijkt het een beetje op Alice in wonderland want door een schoorsteenmantel belanden we in een tot dan toen nog onbekende kamer waar de finale op ons ligt te wachten, hier moeten we met behulp van het antwoordenblad en de woorden, die de puzzels ons gaven, het mistery oplossen om ook bij het logboek te komen en trots onze naam bij te schrijven.

Het was een absolute topper en deze cache noemen we hier bewust niet bij naam of gc code om alle anderen na ons ook een kans te geven dit avontuur net zo te beleven als wij dit deden. Op 29-4-2019 hadden wij in ieder geval 5 uur pure pret in wat we als een van de beste caches / lost places uit de regio beschouwen.

 

One thought on “Secret Adventures – Lost Place Geocache”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *